Geschiedenis

1971

ACW/MOC - de koepel van de Christelijke arbeidersbeweging in België - keurt naar aanleiding van haar 50-jarig bestaan een Manifest over rechtvaardigheid in de wereld goed. ACW/MOC wil als brede sociale beweging, die een belangrijke rol speelde bij de uitbouw van onze welvaartstaat, voortaan ook op internationaal vlak haar verantwoordelijkheid opnemen.

1974

ACW/MOC richt de dienst Wereldsolidariteit op. Naast vakbonden, worden andere sociale organisaties zoals coöperaties, gezondheidsorganisaties, vrouwen- en jongerenbewegingen in ontwikkelingslanden ondersteund. Er wordt veel samengewerkt met de internationales van de vakbond (WVA), de jongerenbeweging (IKAJ) en de koepel (MMTC).

1976

Wereldsolidariteit wordt erkend als ngo.

2006

Er wordt gekozen om alle geledingen van internationaal werk in de koepel te hergroeperen in een nieuwe unitaire vzw structuur. Wereldsolidariteit vzw en Solidarité Mondiale asbl fusioneren hun werking. De statuten worden aangepast, maar het ownership blijft bij de leden van ACW en MOC.

2016

Na een externe screening met een sterke eindscore wordt Wereldsolidariteit-Solidarité Mondiale op 3 oktober officieel erkend als middenveldorganisatie door de Minister van Ontwikkelingssamenwerking. De erkenning maakt deel uit van de nieuwe reglementering voor ngo's.

2019

In het najaar van 2019 ondergaat Wereldsolidariteit-Solidarité Mondiale een visuele transformatie. De ngo gaat voortaan door het leven als WSM, met als baseline 'We Social Movements'. Het accent komt vanaf nu immers nog sterker te liggen op onze rol als facilitator van thematische netwerken.

Bolivia India Benin Guatemala Indonesië Burundi Peru DR Congo Cambodja Rwanda Dominicaanse Republiek Filipijnen Senegal Nepal Burkina Faso Bangladesh Togo Guinee Mali Mauritanië België
EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact