25 juli 2024

Dankjewel, Fons!

‘Ik ga jullie missen, maar alles heeft zijn tijd in het leven.’ Acht jaar lang was Fons De Potter voorzitter van WSM. In de lente gaf hij de fakkel door aan Luc Dusoulier.

Fons zijn strijd voor arbeidsrechten, veiligheid, gezondheid en sociale dialoog beheersen tijdens zijn professionele loopbaan bij de centrale Bouw, Industrie en Energie zijn agenda. Zijn kennis en gedrevenheid zet hij vol vuur in op het internationale toneel. Eerst bij de internationale vakbond IndustriAll en later, na zijn pensioen, bij WSM.

Doorheen de jaren ziet hij op het terrein en aan de onderhandelingstafels de beoogde veranderingen vorm krijgen. Hij is getuige van de strijd van vakbonden tegen gedwongen arbeid in Mauritanië. Hij ijvert mee voor een universele gezondheidszorg in DR Congo en neemt deel aan manifestaties in de Filipijnen, waar hij sindsdien op een zwarte lijst staat. Hij trekt zich de rechten van artisanale mijnwerkers aan in Afrika en zorgt ervoor dat de partnerorganisaties kunnen rekenen op financiële steun.

‘Ik ben dankbaar dat ik jullie al die jaren mocht bezig zien’, vertrouwt hij ons toe. ‘Een dynamisch en enthousiast team, soms dromers maar met de vaste wil om deze dromen waar te maken.’

Wij zijn hem dankbaar voor de jaren inzet, zijn integriteit en discretie, rust en bescheidenheid. Dankjewel voor jouw tomeloze inzet voor solidariteit en verandering. Wij blijven dromen, beloofd.

 

Foto © Guy Puttemans

Tags

Share


Nieuws

EN ES FR NL
Over ons Meer weten Doe mee Ons netwerk Agenda Doe een gift

Vacatures Nieuws Newsletter Contact